søndag 13. mars 2011

Orcha 12-13 mars

Da har vi vært i Agra og sett Taj Mahal, for et Mahal, helt utrolig. Tenk å kunne elske sin kone så høyt!
Vi sto opp kl 5 og stilte opp som de første i køen, vi fikk med oss soloppgangen over Taj Mahal.
Forøvrig så er formen noe bedre, Toril er uforskammet frisk og Grethe er nesten frisk .
I Agra dukket det plutselig opp et slags kjøpesenter og Mac Donald, vi følte oss nesten hjemme. Toril kjøpte et fargerikt cashmir skjerf som hun er veldig stolt av.Bilde kommer!! Ellers så blir vi stort sett lurt av Tuc Tuc sjafører og andre, men da setter Toril de sorte øynene på dem og de blir skikkelig redde. Alle prøver vel egentlig å lure oss, vi må telle vekselen for vi får nesten alltid for lite tilbake. Begynner å bli ganske tøffe når det gjelder tiggere også nå, klarer å gå forbi uten å få dårlig samvittighet.
Men jammen er det mye tragisk å se, men det må oppleves og luktes og føles. Vanskelig å formidle inntrykkene.
Alle menn peller seg i nesen og klør seg på tissen hele tiden, eller de står langs veien eller midt i byen og tisser. Litt uvant for oss som kommer fra Sandefjord der de ville ha fått en Indisk årslønn i bot dersom de hadde gjort det samme.Toril vurdere å sende hit en trailer med dobørster når vi kommer hjem, for det har de aldri hørt om, ville nok også sendt med jif og klorin:-)
Mener egentlig ikke å være negative overfor "vertsfolket" vårt, for VI er jo to positive damer.. men dette er opservasjoner vi ikke klarer å unngå å komentere Kall det gjerne kultursjokk!
Dagen i dag har stort sett gått med til å forflytte oss fra Agra til Orcha. Både buss og tog. Toget stoppet kun i 5 minutter på stasjonen, og "hundrevis" av mennesker skulle av før vi kunne gå på, men vi klarte det!
Vi har selvfølgelig sett ett par templer, som vi gjør hver dag.Grethe har badet i basenget.
Nå er kl 23, og slitne damer tar kvelden. Natta:-)









5 kommentarer:

  1. Fine bilder, og ny morsom innformasjon. Skulle gjerne vært en flue på hodet deres.Kjerringråd lest i "TARA": 4-5 pepperkorn og 1 glass vann på fastende hjerte ved mageonde, skal være rene vidundermiddelet. Verd og huske hvis det kommer tilbake. Lykke til og god tur videre.
    klem Ragnhild

    SvarSlett
  2. Skikkelig stas å følge dere! Utrolig moro og kjempe-reklame for å reise som dere gjør ;)
    Stoor klem fra meg. Take care :) Dere ruler!

    SvarSlett
  3. Hei på dere.
    Veldig moro å være med på "den store reisen". Dere må jo oppleve det utroligste av både kultur, mat, folk, hygiene osv. Jeg har jo hørt mye rart om distrikter i India, nå får vi det bekreftet også. Dere er noen tøffinger. Jeg følger med og ønsker dere god tur videre på ferden.

    SvarSlett
  4. Ja nå er det snart på tide å ta på de "indiske brillene" og se landet slik det virkelig er, og ikke bare se det fra "vår" side. Ja, det er annerledes landet, og å sammenligne det med slik vi har det hele tiden kan bli slitsomt for dere og dere kan gå glipp av det å møte en ny kultur og se det fra deres side. Men jeg heier på dere ! stå på og spis alt, også på gatekjøkken, men husk å se de steker det ! If you can't boil it, peel it or fry it, then forget it.

    SvarSlett